Σάμαλι

Υλικά
2 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
1 μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέκιν και σε μια άλλη το γιαούρτη, με την σόδα και έπειτα τα σμείγουμε
( δεν χρειάζεται μίξερ πολύ ελαφρύ ανακάτεμα με το χέρι ). Αδειάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για 30 με 35 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και αφού βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το σιροπιάζουμαι ζεστό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό.

Σχόλια