Ρεβιθοκεφτέδες

 Όταν μαγειρεύουμε όσπρια περισσεύει, σχεδόν πάντα, ένα πιάτο μπορεί και παραπάνω, δεν πετάμε τίποτα. Ρεβιθοκεφτέδες με το φαΐ που μας περίσσεψε, την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε και με τα φασόλια γίγαντες. Η συνταγή είναι για περίπου 2 φλυτζ. ρεβίθια, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 ματσάκι μαϊντανό, 4 αυγά, 1 φλυτζ. αλεύρι, αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί. Αλέθομαι τα ρεβίθια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα αυγά και το αλεύρι, πρέπει να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε το μείγμα μας κουταλιά κουταλιά. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μας να ροδίσουν καλά και από τις δυο μεριές και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τριμμένο κασέρι.



Σχόλια