Αλμυρό κέικ


Υλικά

2φλιτζ.  αλεύρι
1  <<      ζαμπόν ψιλοκομμένο
2  <<      τυρί τριμμένο
1   <<      γιαούρτι       
μισό φλιτζ. σπορέλαιο
4 αυγά
1 μπεκιν παουντερ
Πιπεριά, 1 κόκκινη, 1 πράσινη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπεκιν, το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε μια άλλη λεκανίτσα βάζουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν το οποίο το έχουμε τρίψει ή το έχουμε κόψει σε κυβάκια, τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα μας και ανακατεύουμε με μια μαριζ, αδειάζουμε σε φόρμα ή ταψάκι αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα ή έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από την φόρμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να μας διαλυθεί.
( μπορούμε να βάλουμε ότι είδος τυριού θέλουμε, απλά αν προτιμήσουμε ποιο ανάλατα προσθέτουμε και ένα κουταλάκι αλάτι στο μείγμα μας )








Σχόλια