Ροξάκια

Υλικά
3 αυγά
1 φλυτζ. λάδι (σπορέλαιο)
1 φλυτζ. γάλα
1/2 φλυτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
30γρ. μαγιά φρέσκια
1 μπέκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2 κακάο
4 φλυτζ. αλεύρι περίπου
Σιρόπι
2 φλυτζ.νερό
3 φλυτζ. ζάχαρη
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα, όχι να κάψει, και λιώνουμε την μαγιά, προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, το μπεκιν, το αλάτι και ανακατεύουμε, έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά, σιγά ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και προσθέτουμε στη μισή το κακάο και τα καρύδια. Ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό την άσπρη ζύμη, πλάθουμε την καφέ σε στενόμακρη κουλούρα την τοποθετούμε στην άκρη από το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό, έπειτα κόβουμε ανα 3εκ. τα βάζουμε στο ταψί όχι πολύ πυκνά και τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180 ώσπου να ροδίσουν και τα σιροπιάζομαι αφού κρυώσουν λίγο με το σιρόπι ζεστό.




Σχόλια