Χαλβάς

Υλικά
1/2 φλυτζ. σπορέλαιο
2 φλυτζ. νεσεστέ
5 φλυτζ. ζάχαρη
6 φλυτζ. νερό
Εκτέλεση    
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει προσέχοντας μην μας καεί και να λιώσει ομοιόμορφα (πρέπει να πάρει ένα καστανό χρώμα), να μην έχει σβόλους, ταυτόχρονα σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το νεσεστέ με το νερό και έπειτα το προσθέτουμε, με προσοχή μην καούμε, στην λιωμένη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με υπομονή, (θέλει πολύ ανακάτεμα) ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Αδειάζουμε σ'ένα ταψάκι απλώνουμε από πάνω καρύδια ή αμύγδαλα ασπρισμένα, ότι προτιμάμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βάζουμε στο φούρνο, (στο γκρίλ) στους 210 ώσπου να κάνει κρούστα.

Σχόλια