Σοκολατόπιτα

Υλικά
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ.ζάχαρη άχνη

125γρ.αλεύρι
125γρ. βούτυρο
4 αυγά
20γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. τριμμένο φιστίκι αιγίνης(προαιρετικά)
1 βανίλια
1 μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί προσθέτοντας 3 κουταλιές νερό και λίγο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε χτυπώντας στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, το υπόλοιπο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη την βανίλια και τα φιστίκια αιγίνης, αφού ενωθούν προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέκιν και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την πρέζα αλατιού, σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας λίγο λίγο ανακατεύοντας ανάλαφρα με μια σπάτουλα. Αφού ομογενοποιηθούν αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή σε μια μικρή φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό όσο είναι ακόμα ζεστή......

Σχόλια