Υλικά
1 φλυτζ. σπορέλαιο
1 φλυτζ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
3 κουταλιές κονιάκ
3 κουταλιές κακάο
1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
500γρ. αλεύρι
1 μπέκιν
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε όλα εκτός της κουβερτούρας που θα την προσθέσουμε στο τέλος. Τα ανακατεύουμε είτε με το μίξερ είτε με το χέρι δεν θέλει πολύ χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και καραμελωμένα καρύδια.
1 φλυτζ. σπορέλαιο
1 φλυτζ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
3 κουταλιές κονιάκ
3 κουταλιές κακάο
1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
500γρ. αλεύρι
1 μπέκιν
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε όλα εκτός της κουβερτούρας που θα την προσθέσουμε στο τέλος. Τα ανακατεύουμε είτε με το μίξερ είτε με το χέρι δεν θέλει πολύ χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και καραμελωμένα καρύδια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου