Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά

4 κολοκυθάκια
1 πατάτα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
άνηθο ή σέλινο (προαιρετικά)
λάδι
1 αυγό
λεμόνι

Εκτέλεση


Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια , καθαρίζουμε και πλένουμε την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το άνηθο ή σέλινο, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά μας αλάτι, πιπέρι  λίγο λάδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά δεν θέλει πολύ), έπειτα τα πολτοποιούμαι στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ και βράζουμε για δυο με τρία λεπτά ακόμη. Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά το αυγό με το χυμό από μισό λεμόνι, προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο από την σούπα μας χτυπώντας ταυτόχρονα  και προσέχοντας μην μας ψηθεί το αυγό, έπειτα το ρίχνουμε στην σούπα μας. Πρέπει να πετύχουμε την τέλεια υφή, αν είναι νερουλή προσθέτουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ στο αυγολέμονο μας και βράζουμε λίγο ακόμα, αντίστοιχα αν είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο βραστό νερό στη σούπα. Σερβίρουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή cottage, δυόσμο και σκορδόψωμο.


Σχόλια