Κέικ σοκολάτας υγρό

Υλικά
6 αυγά
1 φλυτζ. σπορέλαιο
1 φλυτζ. ζάχαρη
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
350γρ. αλεύρι
400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 μπέκιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι και το μπέκιν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας, με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ (πλαστική σπάτουλα) ή με ένα κουτάλι. Αφού γίνει αφράτο και ομοιόμορφο το μείγμα μας το βάζουμε σε μια φόρμα πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη ή σε μια φόρμα σιλικόνης. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά ούτε λεπτό παραπάνω γιατί μετά θα μας βγει απλό κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμαι μετά, γιατί αν το βγάλουμε ζεστό κινδυνεύουμε να μας κοπεί και να χυθεί η σοκολάτα.
 (Για σίγουρη επιτυχία προτιμάμε φόρμα σιλικόνης και ψήσιμο ακριβείας 35 λεπτά)

Σχόλια