Μπριός με σοκολάτα

Υλικά

100γρ. βούτυρο
350γρ. γάλα
200γρ. ζάχαρη
200γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 αυγά ολόκληρα
2 κρόκους αυγών
30γρ. μαγιά φρέσκια
820γρ. αλεύρι
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα, όχι καυτό, χλιαρό και λιώνουμε την μαγιά, το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτάκια ώσπου να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει, σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι,το βούτυρο(προσοχή μην είναι καυτό γιατί θα μας ψηθούν τα αυγά), τη μαγιά με το γάλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε ώσπου να ξεκολλάει από τα χέρια, σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος ώσπου να διπλασιαστεί, υπό κανονικές συνθήκες σε 2 ώρες θα είναι έτοιμη, μπορεί και νωρίτερα. Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, βάζουμε λίγο λαδάκι στα χέρια μας και στον πάγκο όπου θα βάλουμε την ζύμη μας και ανοίγουμε ένα στενόμακρο φύλλο περίπου 3εκ. πάχος, έπειτα απλώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τυλίγουμε ρολό. Πλέκουμε σε διπλή κουλούρα και τη βάζουμε σε μια στενόμακρη φόρμα. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει ώσπου να διπλασιαστεί και ψήνουμε στους 170 για 50 λεπτά.

Σχόλια