Πατσιαβούρα

Υλικά
500γρ. φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
 1 φλιτζ. ζάχαρη
1 μπέκεν
2 βανίλιες
5 αυγά
Σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα, σουφρώνουμε και τα βάζουμε σ' ένα τετράγωνο ταψί ώσπου να γεμίσει. Το βάζουμε για λίγο στο φούρνο στους 180 , ώσπου να ροδίσουν τα φύλλα χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, το γιαούρτι, το μπέκιν, τις βανίλιες και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα να απλωθεί παντού. Βάζουμε πάλι στο φούρνο να ψηθεί και η κρέμα. Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε αφού κρυώσει το γλυκό.

Σχόλια