Κουλουράκια νηστίσιμα

Υλικά
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. πορτοκαλάδα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κιλό αλεύρι
1 μπέκιν
1 κουταλιά κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 Εκτέλεση
Λιώνουμε την σόδα με την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε σε μια λεκάνη με το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο γιατί μπορεί να μας πάρει λιγότερο από κιλό. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη που να πλάθετε χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε ότι σχέδιο μας αρέσει, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 ώσπου να ροδίσουν.

Σχόλια