Σαλιάρια


Υλικά
2 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. πορτοκαλάδα
1 μπέκιν
5-6 φλιτζ. αλεύρι
καρύδια τριμμένα
κανέλα
Σιρόπι
4 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι, την πορτοκαλάδα, το αλεύρι, το μπέκιν και ζυμώνουμε καλά ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη να πλάθεται. Παίρνουμε λίγη ζύμη πλάθουμε μπαλάκια, πιέζουμε να γίνουν μικρές στρογγυλές πιτούλες, βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι καρύδι με κανέλα και κλείνουμε από πάνω. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 ώσπου να πάρουν χρώμα. Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε τα γλυκά κρύα, αφού σιροπιαστούν από κάτω τα γυρνάμε ανάποδα και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Σχόλια