Καρυδόπιτα

Υλικά

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
8 αυγά
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1 μπέκιν
Σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τα καρύδια, το μπέκιν, την κανέλα και τα προσθέτουμε και αυτά σιγά σιγά. Βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμαι την καρυδόπιτα χλιαρή, ούτε κρύα, ούτε πολύ ζεστή. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια κατά προτίμηση. 

Σχόλια