Φιογκάκια

Υλικά
8 αυγά
7 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. γάλα
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκάλι
2 φακελάκια μαγιά
1 μπέκιν πάουντερ
1 1/2 κιλό αλεύρι (περίπου)
1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
Σιρόπι
4 φλιτζ. ζάχαρη
6 φλιτζ. νερό
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και λιώνουμε τη μαγιά, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέκιν και ανακατεύουμε καλά έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα, ανοίγουμε ένα φύλλο στενόμακρο και αλείφουμε το βιτάμ με τα χέρια μας σε όλο το φύλλο, τυλίγουμε ρόλο, πλάθουμε να το κάνουμε όσο λεπτό μπορούμε κόβουμε περίπου ανά 20εκ. και δένουμε κόμπους (Συνεχίζουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη). Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστούν και ψήνουμε στους 180 ώσπου να ροδίσουν. Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμαι ζεστά.
(Φτιάξτε τα όσο μικρά μπορείτε γιατί φουσκώνουν πολύ)

Σχόλια