Μελομακάρονα

Υλικά
1 1/2 φλυτζ. λάδι
   1/2 φλυτζ. μαργαρίνη
   1/2 φλυτζ. ζάχαρη
   3/4 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές κονιάκ
ξύσμα πορτοκάλι
1 μπέκιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
καρύδια για το πασπάλισμα
Σιρόπι
1 φλυτζ. μέλι
2 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι, τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου όχι λιωμένη, την ζάχαρη,το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκάλι και έπειτα το χυμό πορτοκάλι αφού έχουμε λιώσει μέσα την σόδα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και ζυμώνουμε.
Τα πλάθουμε ένα ένα ή τα βγάζουμε στη μηχανή από τα μπισκοτάκια στο ανάλογο σχέδιο. Τα σιροπιάζομαι ζεστά όχι καυτά και τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια.






Σχόλια