Φουντουκόπιτα

Υλικά
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1    >>     ζάχαρη
1    >>     φουντούκια ψιλοκομμένα
8 αυγά
1 κουταλιά κονιάκ
1       >>        κακάο
1 μπέκιν
1 βανίλια
Σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά καφέ με άρωμα φουντούκι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τα φουντούκια, το κακάο, το μπέκιν, τη βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά. Ψήνουμε στους 180° για 40 με 50 λεπτά, ανάλογα την κουζίνα,(αν το ψήσουμε πολύ θα σφίξει). Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά( αν βάλουμε καφέ τον προσθέτουμε στο τέλος αφού βράσει το σιρόπι) και σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό ζεστό το σιρόπι, όχι καυτό (κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο).

Σχόλια