Πίτα Κουρού (απλά και νόστιμα)


Υλικά
1/2 φλιτζ. μαργαρίνη(βιτάμ)
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. κρύο νερό
3   φλιτζ. αλεύρι
1 κρόκο αυγού
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλάκι αλάτι
σόδα μαγειρική πολύ λίγο(στη μύτη στο κουταλάκι)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σόδα στο νερό, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε τόσο απλά, ζυμώνουμε ή με τα χέρια ή στο μίξερ. Για δικιά μας ευκολία καλό θα ήταν η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έχει γίνει η ζύμη μας τέλεια αρκετά μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια την χωρίζουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και απλώνουμε μέσα τη μισή ζύμη με τα χέρια, όσο ομοιόμορφα μπορούμε, τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί φέτα, στη συνέχεια ανοίγουμε πάλι με τα χέρια πάνω σε μια λαδόκολλα την υπόλοιποι ζύμη ένα φύλλο στο μέγεθος του ταψιού μας, αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω στο τυρί και κλίνουμε τις άκρες γύρω  γύρω με τα δάχτυλα. Αλείφουμε από πάνω με με το ασπράδι του αυγού που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς πρώτα και ψήνουμε στους 180 ώσπου να ροδίσει για 30-40 λεπτά περίπου.
(Αντί για τυρί στη γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μας αρέσει, σπανάκι, πράσο, κρεμμύδι, ότι θέλουμε αρκεί να μην είναι πολύ υγρή η γέμιση μας ή πολύ λαδερή).


Σχόλια