Κωκ

Υλικά
1 φλιτζ. ζάχαρη
2    >>   αλεύρι
5 αυγά
1 μπέκιν
1 βανίλια
Κρέμα
2,5 φλιτζ. γάλα
6 κουταλιές νισεστέ
6      >>       ζάχαρη
Σοκολάτα
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, για να πετύχει η μαρέγκα χτυπάμε στο μίξερ στην μέγιστη ταχύτητα και μόλις αρχίσει να ασπρίζει προσθέτουμε λίγη ζάχαρη περίπου 1 κουταλάκι και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα όχι περισσότερο, αφού πετύχουμε την μαρέγκα την βάζουμε στην άκρη. Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους προσθέτουμε την βανίλια το μπέκιν και το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει πιο πριν για να μας γίνει αφράτο το παντεσπάνι, θα μας γίνει λίγο σφιχτή η ζύμη αλλά δεν ανησυχούμε.  Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ ή με μια φαρδιά σπάτουλα φέρνοντας το πάνω κάτω,(δεν ανακατεύουμε κυκλικά) ώσπου να απορροφηθεί όλη η μαρέγκα και να γίνει αφράτη η ζύμη μας. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτά.Ώσπου να ψηθεί το παντεσπάνι μας, ετοιμάζουμε την κρέμα να κρυώνει. Βάζουμε το μισό και παραπάνω γάλα στη φωτιά και στο υπόλοιπο λιώνουμε το νισεστέ με τη ζάχαρη, όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Κόβουμε το παντεσπάνι χωρίζοντας το σε δυο φύλλα απλώνουμε την κρέμα στο ένα και σκεπάζουμε με το άλλο, (αν μας βγήκε λίγο σφιχτό το παντεσπάνι το ψεκάζουμε με λίγο πορτοκαλάδα ή σιρόπι για να μαλακώσει). Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο και περιχύνουμε το γλυκό μας.


Σχόλια