Παγωμένο παγωτό γιαούρτι Frozen yogurt

Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
500γρ. φυτική σαντιγί ζαχαροπλαστικής (γλυκιά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη σαντιγί και προσθέτουμε σταδιακά κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι. Αφού αφρατέψει το βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες περίπου και το καταναλώνουμε αυθημερόν γιατί αν μείνει πολύ στην κατάψυξη θα κρυσταλλώσει. Για να συντηρηθεί αφράτο στην κατάψυξη θέλει καλό ανακάτεμα ανά μια ώρα.
Προσοχή προτιμάμε τη γλυκιά σαντιγί γιατί αν προσθέσουμε ζάχαρη στο γιαούρτι την ώρα που το χτυπάμε μπορεί να μας νερουλιάσει.
Διαλέξτε ένα καλό στραγγιστό γιαούρτι όχι πολύ κρεμώδες.
Αν το προτιμάτε με γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει, σιρόπι σοκολάτα, φράουλα , καραμέλα, μπισκότο, ότι θέλετε αλλά προσέξτε θα το προσθέσετε στο τέλος και δε θα το χτυπήσετε πολύ, ένα απαλό ανακάτεμα.

Σχόλια