Μαρμελάδα Φράουλα


Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα εύκολα και γρήγορα.Για κάθε 1 κιλό φράουλες θα χρειαστούμε 1/2 κιλό ζάχαρη.Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν, δεν θέλουμε να έχουν νερά. Έπειτα τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, τις αφήνουμε να κάτσουν 1-2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφού αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε.Όταν αρχίζει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καλά 4-5 ώρες και ξαναβράζουμε. Εάν έχουμε πετύχει τη ρευστότητα που θέλουμε από την πρώτη βράση, την ζεσταίνουμε μόνο, αρκετά όμως, και την αδειάζουμε στα βάζα, έτσι πετυχαίνουμε το σφράγισμα των βάζων για καλύτερη συντήρηση. Εάν όχι την βράζουμε κανονικά ανακατεύοντας ως το σημείο που θέλουμε και γεμίζουμε τα βάζα με προσοχή να μην καούμε, πρέπει να είναι καυτή η μαρμελάδα για το γέμισμα δεν την αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!!!




Σχόλια