Κουραμπιέδες Νηστίσιμοι

Υλικά

500γρ. φυτίνη
250γρ. άχνη
1κιλό αλεύρι
400γρ. αμύγδαλα
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά ώσπου να ασπρίσει και να φουσκώσει, τη φυτίνη με την άχνη στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια τέλεια ζύμη. Τα αμύγδαλα τα προσθέτουμε στο τέλος. Το μυστικό για να είναι τα αμύγδαλα τραγανά μέσα στον κουραμπιέ είναι να πάρουμε άψητα, ανάλατα αμύγδαλα και να τα ψήσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Πλάθουμε στρόγγυλους τους κουραμπιέδες μας χωρίς να του πατήσουμε από πάνω, γιατί απλώνουν ελαφρώς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν ( η συγκεκριμένη συνταγή όσο κάθετε ο κουραμπιές τόσο πιο νόστιμος και αφράτος γίνεται), γιαυτό λοιπόν φάτε τους μετά από μια εβδομάδα ( αν μπορείτε ) δεν χαλάνε και αντέχουν για πολύ καιρό.Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες μας καυτούς, μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο.

Σχόλια