Τούρτα Red Velvet

Υλικά για το κέικ παντεσπάνι 
1 φλιτζ. ζαχαρη
1    >>      ηλιέλαιο
1    >>      γάλα
1/2 >>     ζεστό καφέ
2    >>     αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1        >>       μπέκιν πάουντερ
1        >>       αλάτι
1        >>       λευκό ξύδι
2        >>       βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
2       >>                 >>     χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
2 αυγά

Υλικά για την κρέμα
400γρ. τυρί κρέμα
130γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι βανίλια
2 φλιτζ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την κρέμα μας, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα ρίχνοντας λίγο λίγο την άχνη και στην συνέχεια το βούτυρο ή μαργαρίνη, χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να πετύχουμε μια τέλεια κρέμα χωρίς σβόλους και την βάζουμε στο ψυγείο. ( Για να μην έχετε δίλημμα αν θα βάλετε βούτυρο η μαργαρίνη, σας διευκρινίζω το εξής; αν θα βάλετε βούτυρο η κρέμα σας θα γίνει πιο αρωματική και λίγο πιο βαριά, αν θα βάλετε μαργαρίνη πιο κλασική, πιο ελαφριά σε γεύση και σε θερμίδες.)
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 να ζεσταίνετε και ξεκινάμε .
Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το κακάο για να μην έχει σβόλους και προσθέτουμε το μπέκιν και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με την ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά τα αυγά το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα αφού πρώτα έχουμε λιώσει μέσα τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι, τον καφέ και το μείγμα με το αλεύρι κουταλιά κουταλιά χτυπώντας στο μίξερ στη μικρή ταχύτητα, ελαφριά. (Μεγάλη προσοχή μην είναι ο καφές μας καυτός γιατί θα μας ψηθεί το μείγμα).
Μοιράζουμε την ζύμη σε δυο στρόγγυλα ταψάκια μιας χρήσεως, αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα στον πάτο ή βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε πολύ καλά. Ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας στους 180. Στα 30 λεπτά ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί, μην το φοβάστε δεν παθαίνει τίποτα, αν έχει η οδοντογλυφίδα υγρό θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο.
Προειδοποίηση  επειδή έχω κάνει και εγώ της μαγκιές μου βάζοντας το σε ένα ταψάκι με το σκεπτικό ότι θα το κόψω μετά στη μέση, σας ενημερώνω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί το κέικ βγαίνει αρκετά υγρό σαν να είναι σιροπιασμένο και θα σας διαλυθεί.
Αφού λοιπόν πετύχαμε το κέικ μας και έχει κρυώσει, ήρθε η ώρα να παίξουμε με την διακόσμηση.
Βάζουμε περίπου την μισή κρέμα στην μέση και από πάνω αφήστε την φαντασία σας να ζωγραφίσει.
Καλή Επιτυχία........... είναι πεντανόστιμη
( τις καρδούλες τις έχω κάνει με το κουπατ που κάνουμε μπισκοτάκια και χρωματιστή ζάχαρη)


Σχόλια