Υλικά
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
1/2 φλιτζ. σπορέλαιο
3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
100γρ. κουβερτούρα
φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε για λίγο, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Σε μια άλλη βάζουμε το σιμιγδάλι με τα φιστίκια (κρατάμε λίγα για το στόλισμα) και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει χρώμα, προσέχοντας μην μας καεί. Αφού ροδίσει προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε για λίγο, αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε, με προσοχή να μην καούμε, το σιρόπι. Ανακατεύουμε και βράζουμε ώσπου να απορροφήσει το σιρόπι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για πέντε λεπτά στην άκρη να φουσκώσει. Έπειτα το βάζουμε σε μια φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, περιχύνουμε τον χαλβά μας και στολίζουμε με τα φιστίκια.

1/2 φλιτζ. σπορέλαιο
3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
100γρ. κουβερτούρα
φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε για λίγο, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Σε μια άλλη βάζουμε το σιμιγδάλι με τα φιστίκια (κρατάμε λίγα για το στόλισμα) και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει χρώμα, προσέχοντας μην μας καεί. Αφού ροδίσει προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε για λίγο, αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε, με προσοχή να μην καούμε, το σιρόπι. Ανακατεύουμε και βράζουμε ώσπου να απορροφήσει το σιρόπι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για πέντε λεπτά στην άκρη να φουσκώσει. Έπειτα το βάζουμε σε μια φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, περιχύνουμε τον χαλβά μας και στολίζουμε με τα φιστίκια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου