Σπιτικό Παγωτό Σάντουιτς

Υλικά για 20 σαντουιτσάκια
400γρ. κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγί
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ
Εκτελεση
Χτυπάμε στο μίξερ (αν έχουμε κουζινομηχανή είναι το ιδανικότερο)  την κρέμα γάλακτος ή την φυτική σαντιγί (αν έχετε απλό μίξερ προτιμήστε την σαντιγί, η κρέμα γάλακτος δουλεύετε ποιο δύσκολα και μπορεί να σας κόψει)  χτυπάμε πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου, στην αρχή στη χαμηλή ταχύτητα και έπειτα στη δυνατή να φουσκώσει, να αφρατέψει και προς το τέλος προσθέτουμε και το ζαχαρούχο χτυπώντας για άλλα 2 λεπτάκια. Σε ένα στενόμακρο τάπερ που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι μας, στρώνουμε από κάτω μεμβράνη για να μην μας κολλήσουν τα σαντουιτσάκια κάτω και βάζουμε με σειρά τα μπισκότα με την καλή όψη προς τα κάτω, (φροντίζοντας να θυμόμαστε πως τα βάλαμε για να βάλουμε και τα αντίστοιχα από πάνω) στρώνουμε από πάνω το μείγμα μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε, προσέχοντας μην μετακινηθούν τα μπισκότα από κάτω και προσθέτουμε και τα μπισκότα από πάνω στην αντίστοιχη θέση πατώντας τα ελαφρός. Βάζουμε στην κατάψυξη για    2-3 ώρες , κόβουμε με προσοχή και έχουμε έτοιμα 20 πεντανόστιμα σαντουιτσάκια παγωτό.

Αν δεν έχουμε στενόμακρο τάπερ που να χωράει 20 μπισκότα σε σειρά 4 επί 5 βάζουμε σε δυο μικρότερα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην περισσεύει πολύς χώρος στις άκρες και μας  φεύγουν τα μπισκότα από την θέση τους, το ιδανικό είναι να χωράν ίσα, ίσα χωρίς να στριμώχνονται.
Μπορούμε επίσης με το ίδιο μείγμα να κάνουμε το αγαπημένο μας χύμα παγωτό στην γεύση που επιθυμούμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε το αγαπημένο μας γλυκό του κουταλιού, χοντροκομμένα μπισκότα oreo, τριμένη σοκολάτα, άρωμα πορτοκάλι, λεμόνι, χρώμα ζαχαροπλαστικής να δώσουμε λίγο πιο ζωηρό χρώμα στο παγωτό μας. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε το δικό σας αγαπημένο παγωτό.
ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο, οτιδήποτε προσθέσετε θα το προσθέσετε στο τέλος ανατατεύοντας ελαφρός με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.




Σχόλια