Εναλλακτικό Γαλακτομπούρεκο

Υλικά 


Για το παντεσπάνι
2 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
2 κουταλιές τις σούπας κακάο

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό 
1 φλιτζ. ινδοκάρυδο 
μια βανίλια

και μια κουβερτούρα για την επικάλυψη 

Εκτέλεση 
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε στην συνέχεια το λάδι, το γάλα και τέλος το αλεύρι, το κακάο, το μπέκιν. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και έπειτα αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30εκ. βάζουμε το μισό μείγμα απο το παντεσπάνι, το οποίο είναι αρκετά ρευστό και ψήνουμε στους 170 για 10 λεπτά.
Ώσπου να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μην μας κολλήσει ώσπου να πήξει. Μόλις αρχίσει να πίζει προσθέτουμε και το ινδοκάρυδο αφήνουμε λίγο ακόμα να δέσουν όλα τα υλικά και έτοιμη.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι, που έχουμε ψήσει τόσο όσο χρειάζεται για να μην μας κάτσει με την κρέμα, στην συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι μας από πάνω και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά χωρίς να πειράξουμε τον φούρνο μας στους 170.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστό το γλυκό μας τρίβουμε από πάνω την κουβερτούρα και έπειτα την απλώνουμε ομοιόμορφα.







Σχόλια