Κασεροκούλουρα

Υλικά 

1 φλιτζάνι νερό ζεστό
1     >>      γάλα εβαπορέ
3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κουταλάκι ζάχαρη
1       >>        αλάτι
4 με 5 φλιτζάνια αλεύρι
300 - 400γρ. κασέρι τριμμένο
1 αυγό

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το νερό και ανακατεύουμε με το γάλα, βάζουμε σε μια λεκανίτσα και λιώνουμε την μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη να πλάθεται. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, περίπου μια ώρα.
Ζυγίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 140γρ. ανοίγουμε μια στενόμακρη λωρίδα, βάζουμε κασέρι τυλίγουμε και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, (14 κομμάτια ). Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό αλείφουμε τα κουλούρια και ρίχνουμε λίγο τριμμένο κασέρι απο πάνω.
Ψήνουμε στους 180 ώσπου να ροδίσουν. 

Σχόλια