Πάστα φλώρα

Υλικά


250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. πορτοκαλάδα
4 φλιτζ. αλεύρι
2 μπέκιν πάουντερ
μαρμελάδα  

Εκτέλεση

 Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, στην συνέχεια προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το αλεύρι και το μπέκιν, ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και έτοιμη η ζύμη μας. Κόβουμε το 1/3 από την ζύμη και το αφήνουμε στην άκρη για να κάνουμε αργότερα τις λωρίδες από πάνω. Την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ταψάκι με 37εκ. διάμετρο περίπου, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Απλώνουμε όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε σηκώνοντας λίγο προς τα πάνω τις άκρες γύρο γύρο από το ταψί και ρίχνουμε πάνω την μαρμελάδα. Τώρα παίρνουμε την ζύμη που κρατήσαμε και κάνουμε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε πάνω από την μαρμελάδα σχηματίζοντας ρόμβους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Σχόλια