
1 φλιτζ. σταφίδες
1 >> νερό
3/4 φλιτζ. λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο)
1,5 φλιτζ. ζάχαρη καστανή
2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι
2 κουταλιές σούπας νερό
1 βανίλια
2,5 φλιτζ. αλεύρι (1 ολικής και 1,5 για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
2 φλιτζ. νιφάδες βρόμης
1/2 φλιτζ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς τις αρεσκείας σας
1/2 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τις σταφίδες μας όπου τις βάζουμε σε ένα μπολ με το 1 φλιτζ. νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μας το αλεύρι, τις νιφάδες βρόμης, το αλάτι, την κανέλα, τη σόδα, τους ξηρούς καρπούς, τις σταγόνες σοκολάτας, το μπέκιν πάουντερ, την βανίλια, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά το λάδι, το ξύδι, και τις 2 κουταλιές νερό. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε όλα στη λεκάνη με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά (μην ξεχάσουμε τις σταφίδες μαζί με το νερό). Πλάθουμε σε όσο πιο μικρά μπαλάκια μπορούμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα ή έχουμε λαδώσει πολύ καλά, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Προσοχή όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι αρκετά μαλακά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα ξεκολλάμε από το ταψί και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα βάλουμε σε ένα κουτί για μπισκότα ή τάπερ με καπάκι για να διατηρηθούν τραγανά και αφράτα.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου