Γεμιστό τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτας

1 δόση τσουρέκια (Τσουρέκια | MamJoCooking)


Εκτέλεση
Κάνουμε όλη την διαδικασία της συνταγής "Τσουρέκια" κανονικά , η διαφορά είναι στο πλάσιμο. Αφού ζυγίσουμε την ζύμη στα 730γρ. περίπου το καθένα, ανοίγουμε μια στενόμακρη λουρίδα (60εκ. μάκρος, 20εκ. φάρδος) απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού, εκτός απο την μια άκρη που θα κλείσει, τυλίγουμε ρολό βρίσκουμε την μέση και πλέκουμε όπως τα κουλουράκια, πλεξούδα με δυο. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και σε στενόμακρες φόρμες το καθένα ξεχωριστά για να πετύχουμε ωραίο σχήμα και να μην μας βγει η γέμιση. 
Η γέμιση μπορεί να είναι μερέντα, μαρμελάδα, κρέμα κάστανου , ξηροί καρποί, οτιδήποτε σας αρέσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν και έπειτα χαμηλώνουμε στους 150. Με ένα σουβλόξυλο τρυπάμε να δούμε αν ψήθηκαν, όταν βγει καθαρό χωρίς ζυμάρι επάνω είναι έτοιμα.
20 με 30 λεπτά περίπου. 
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και αλείφουμε τα τσουρέκια μας με ένα πινέλο σιλικόνης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι σοκολάτα θέλουμε δεν χρειάζεται να είναι κουβερτούρα, μόνο πρέπει να προσέξουμε στο λιώσιμο. Καλή επιτυχία!!!!!




Σχόλια