Κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ 

500γρ. φυτίνη
150γρ. άχνη
100γρ. κορν φλάουρ ή νεσεστέ
600γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπεκιν παουντερ
1 φλιτζάνι αμύγδαλα (προαιρετικά)
ροδόνερο και 1 σακουλάκι άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε σε μία λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ με το γάντζο, 500γρ. φυτίνη,150γρ άχνη,100γρ. κορν φλάουρ, 2 βανίλιες, 1 κουταλάκι μπεκιν παουντερ και το αλευρι μας σταδιακά γιατί μπορεί να χρειαστεί λιγότερο αλλά μπορεί και περισσότερο εξαρτάται από το αλεύρι ή ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή, ίσα που να ξεκολλάει από τα χέρια μας και να πλάθεται καλά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα, όπως μας αρέσουν.
Πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε χωρίς να τα πατήσουμε από πάνω θα απλώσουν ελάχιστα. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο ίσα να ροδίσουν λίγο. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ψεκαζουμε με ροδόνερο και τα πασπαλιζουμε με την άχνη. Σε περίπτωση που δεν έχουμε ροδόνερο ή δεν μας αρέσει μπορούμε να το παραλείψουμε.
                                          

Σχόλια