ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Υλικά

5 αυγά
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. αλεύρι
1 μπέκιν
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα

1 φυτική σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας άχνη
γλυκό πορτοκάλι

Σιρόπι

1,5 φλιτζ. ζάχαρη
2,5 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Σιροπιάζουμε το γλυκό, όπως είναι μέσα στην φόρμα αφού κρυώσει, το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό).Χτυπάμε τη σαντιγί με την άχνη μέχρι να διπλασιαστεί και να αφρατέψει και τη βάζουμε σε κορνέ.
Αφού κρυώσει καλά το γλυκό μας και έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι το γυρνάμε σε μια πιατέλα. Κόβουμε με ένα μαχαιράκι περιμετρικά αλλά όχι μέχρι μέσα, δεν θέλουμε να κοπεί όλο. Ξεκινάμε το γαρνίρισμα σηκώνοντας με μια σπάτουλα το κομμένο σημείο σιγά σιγά, γύρω γύρω και ταυτόχρονα με το άλλο χέρι βάζουμε τη σαντιγί, τέλος κάνουμε σχεδιάκια από πάνω και στολίζουμε με λεπτά φετάκια από γλυκό πορτοκάλι.



Σχόλια