Καρυδωτά

Υλικά

3 φλιτζ. (500γρ.) καρύδια
2,5 φλιτζ. φρυγανιά (250γρ. ,33 φρυγανιές)
1,5 φλιτζ. (400γρ.) ζάχαρη
1 φλιτζ. (350ml) νερό
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια κακάο
1 βανίλια
μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν, μόλις αρχίσει να βράζει (να βγάζει φυσαλίδες) στύβουμε το λεμόνι και βράζουμε για πέντε λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη. Σε ένα μπλέντερ, πολυμίξερ, γουδί ότι διαθέτει ο καθένας θρυμματίζουμε τα καρύδια και τις φρυγανιές σταδιακά, (τα θέλουμε καλά θρυμματισμένα γιατί αλλιώς θα μας δυσκολέψουν στο πλάσιμο).Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε την κανέλα, την βανίλια, το κακάο και το σιρόπι που έχει κρυώσει αρκετά και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά μας. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στον πάγκο σε μια λαδόκολλα ή σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν, δεν χρειάζονται ψυγείο. Στην συνέχεια αφού έχουν κρυώσει τα βουτάμε σε άχνη ή  σε κακάο ή σε λιωμένη σοκολάτα.





Σχόλια