Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο

Υλικά

Για 8 κολοκυθάκια στρογγυλά
500γρ. κιμά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. ρύζι
2 λεμόνια
2 αυγά
1 κουταλιά κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι, άνηθο, λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε από πάνω το καπάκι, με ένα κουταλάκι αδειάζουμε από μέσα την ψίχα (την οποία κρατάμε στην άκρη δεν την πετάμε) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όπου πρέπει να χωράνε ίσα ίσα δεν πρέπει να κουνιούνται γιατί θα μας διαλυθούν στο ψήσιμο.
(Σε περίπτωση που έχουν κενό μεταξύ τους καθαρίζουμε, χοντροκόβουμε πατάτα και βάζουμε ανάμεσα)
Σε μια κατσαρόλα ή ενα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος, αφήνουμε λίγο να κάψει και έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και λίγο από την ψίχα από τα κολοκυθάκια (αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει) και τον κιμά, τσιγαρίζουμε για λίγο, στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι , πιπέρι τον χυμό από το ένα λεμόνι και τον άνηθο. Τσιγαρίζουμε για λίγο και με το ρύζι και έπειτα γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε νερό (ζεστό κατά προτίμηση) στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια ώσπου να σκεπαστούν, λίγο λάδι, λίγο αλάτι από πάνω και βράζουμε περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Στα 15 λεπτά βρασμού ελέγχουμε αν ψήθηκαν και μην μας τελειώσει το νερό, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί, γιατί το θέλουμε για το αυγολέμονο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από το λεμόνι και το κορν φλάουρ, τα χτυπάμε πολύ καλά, στην συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα ζεστό νερό και όσο ζωμό μπορούμε να πάρουμε από την κατσαρόλα με προσοχή χτυπώντας ταυτόχρονα μην μας ψηθούν τα αυγά. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά κουνώντας την ελαφρός και βράζουμε για λίγο ώσπου να δέσει το αυγολέμονο.







Σχόλια